NemID

Da NemID kom frem i 2010 var der mange kritiske røster, der ikke var tilfredse. Siden har vi danskere vænnet os til det, og de fleste er tilfredse med at NemID er i vores liv i dag. Faktisk har NemID revolutioneret rigtig meget i forhold til at begive sig sikkert på nettet.

Hvad betyder det at låne med NemID?

Når du vælger at ansøge om et lån hos en online låneudbyder, betyder det, at du skal underskrive din låneaftale med dit NemID. Du går jo ikke ned i en fysisk filial og sætter din underskrift på et papir. Når du låner med NemID betyder det bare, at du underskriver aftalen med en af dine nøgler på dit nøglekort, og at det svarer til en digital signatur.

Samtidig betyder det, når du låner med NemID, at du hurtigt får pengene ind på din konto. Det er derfor, at der er flere udbydere, der kræver denne underskriftsløsning og samtidig tilbyder, at du kan have beløbet på din konto allerede dagen efter.

Hvordan underskriver jeg låneaftalen?

Hvis det ikke var muligt at underskrive over nettet, ville det betyde, at fysiske papirer skulle underskrives. Det ville betyde, at hvis du tog et lån over nettet, så skulle dokumenter sendes frem og tilbage med posten eller printes og scannes ind igen. Det er langt mere besværligt end med NemID. Her skriver ud bare dit CPR-nummer og kode ind og derefter koden til den nøgle, der bliver bedt om i forbindelse med underskriften. Det er som du kender det med så meget andet, både let og hurtigt.

Er det sikkert at søge lån med NemID?

Selvom vi har lært at vænne os til den digital signatur i dag, er der stadig mange, der er kritiske omkring nye elektroniske tiltag. Der er dog ikke nogen tvivl om, at NemID er en utrolig sikker og praktisk løsning. Vi danskere er typisk skeptiske omkring online ting, vi ikke helt forstår, men faktisk er NemID utrolig sikkert, svært at nedbryde for hackere og ikke let for andre at få tilgang til.

Da du både skal bruge en kode, som kun du selv kender, og et nøglekort, som kun du har en udgave af, er det svært for nogen at få adgang til begge dele. Du kan derfor være tryg, når du tager et lån på nettet, hvor du skal underskrive låneaftalen ved hjælp af NemID.