Ansøgningsprocessen

Har du aldrig prøvet at låne penge på nettet før? Du er langt fra den eneste og derfor har Finansieringen.dk valgt at lave en fyldestgørende gennemgang af processen. Læs med her for at se hvordan du gør og for at få gode råd med på vejen. Det er på ingen måde ligegyldigt hvordan du griber det an.

Ved at gøre det korrekt, sammenligne udbydere, ansøge flere steder og indhente 2-3 lånetilbud, giver du dig selv det bedste udgangspunkt. Dels for at blive godkendt og dels for at opnå den billigste løsning på markedet. Den kommer ikke af sig selv. Vi starter med vores 3 gyldne råd til alle forbrugere:

  1. Glem renten og gå efter den laveste ÅOP!
  2. Alle låneansøgninger er uforpligtende og gratis at indsende.
  3. Jo flere lånetilbud du indhenter, desto bedre udgangspunkt får du.

Ansøgningen trin for trin

1. Skab overblikket

Det første du bør gøre er at skabe dig selv et hurtigt overblik over udvalget og mulighederne. Det kan være meget forskelligt, alt efter hvor mange penge du mangler og hvor gammel du er mv. Tjek de potentielle kandidater, så du ved hvad du har at gøre med.

2. Tjek du opfylder krav

I den forbindelse bør du altid tjekke, at du opfylder den enkelte udbyders krav, inden du går videre til næste trin; låneansøgningen. Der er ingen grund til at udfylde en ansøgning, hvis indkomsten er utilstrækkelig eller du er for ung. I vores oversigter kan du nemt finde disse informationer, så du ikke selv behøver bruge tid på research.

3. Hav lønsedler og årsopgørelse klar

Du bør altid have dine 3 seneste lønsedler og årsopgørelse klar, da du skal dokumentere din indtægt hos de fleste. Selv hvis det ikke sker under ansøgningen, kan det godt være aktuelt efterfølgende. Vi anbefaler derfor du placerer dem på skrivebordet, eller nemt tilgængeligt på computeren, så de er nemme at finde frem. Det vil spare dig en del tid undervejs.

4. Udfyld informationer – rækkefølgen kan være forskellig

Når du er i gang med at udfylde låneformularen, skal du selvsagt indtaste de relevante informationer. Her er det vigtigt at pointere, at dit erhverv har begrænset indflydelse på dine muligheder. Du behøver heller ikke indsende månedligt budget eller rådighedsbeløb, som i banken.

Som det ses via vores 2 eksempler herunder, kan rækkefølgen godt være forskellig, alt efter hvilket lånefirma du anvender. Mere om det nederst på siden.

5. Send og afvent svar retur

Sidst er der tilbage at sende låneansøgningen og afvente svar retur. De hurtigste besvarer din henvendelse inden for 1 times tid. Du kan risikere at vente længere tid, men det vil ofte være ved de større lånebeløb og firmaer. Her bør du derfor være tålmodig, da det er samme steder du ofte finder de billigste lån.

Generelt er processen dog ekstrem hurtig på nettet, hvilket betyder at pengene kan være på din konto inden for 1-3 hverdage.

Ansøgningen hos Bank Norwegian

Her kan du se hvordan ansøgningen foregår på Banknorwegian.dk, hvor du skal starte med at vælge lånebeløb, uden at vælge løbetid. Disse to ting skal ellers normalt vælges samtidig, da det påvirker den månedlige ydelse. Omvendt bør løbetiden og den månedlige ydelse fastsætte ud fra din økonomiske situation, så det giver fornuftig mening.

Ansøgningen hos Bank Norwegian

Ansøgningen hos Santander Consumer

Her kan du se det mest normale setup, når der skal ansøges om lån. Det er fra Santanderconsumerbank.dk,  hvor der søges et lån på 75.000. Du vælger beløb og løbetid, hvorefter du kan se at ydelsen ændrer sig. Det gælder om at finde en korrekt månedlig ydelse, der er under dit rådighedsbeløb, så den er til at betale.

Ansøgningen hos Santander Consumer Bank

Vi håber du er blevet klogere på processen, der er nem og enkel, når man først ved hvordan. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du får spørgsmål eller kommentarer.