Får du indhentet flere lånetilbud, når du søger penge?

Får du indhentet flere lånetilbud, når du søger penge? Vi ser på vigtigheden af at indhente flere tilbud, når du skal finde den bedste långiver for dig. Uanset om du skal optage et forbrugslån online eller et boliglån i banken, er det afgørende at du undersøger dine muligheder grundigt.

Det vil øge dine muligheder for at blive godkendt og for at finde den laveste rente for dig. Og da det er en individuel sag, da du bliver kreditvurderet individuelt, er det den eneste vej at gå. Du kan ikke læne dig op ad andres erfaringer. Lånetilbud er vejen til at finde ud af, præcis hvilken rente og ÅOP du kan opnå.

Hvorfor indhente flere tilbud?

Lad os først og fremmest starte med at beskrive, hvorfor du bør indhente flere tilbud. For det er der nemlig en række gode grunde til, uanset hvilken lånetype du efterspørger. Her er 3 af de primære årsager:

  • Bedre muligheder for at opnå lavere rente/ÅOP
  • Større chance for at blive godkendt
  • Flere muligheder at vælge imellem

Den overordnede årsag er naturligvis at du kan spare mange penge, i form af lavere kreditomkostninger. Men det er værd at nævne, du samtidig kan ende med at have flere muligheder at vælge imellem.

Hvis du fx. søger boligfinansiering, vil det helt klart være optimalt at du kan vælge imellem både Danske Bank, Nordea og Sydbank. Det kan godt være du aktuelt er Danske Bank kunde, men hvad nu hvis andre var billigere? Det samme gør sig gældende på online markedet.

Det kan være du har anvendt en udbyder tidligere, men det behøver ikke betyde samme firma fortsat er det rigtige eller det billigste. Få afklaret dine muligheder og søgt flere steder. Så får du forhåbentlig flere lånetilbud retur, hvorefter du kan sammenligne og udvælge den laveste ÅOP.

Hvis du får brug for at låne penge, er det altså afgørende at du gør dit forarbejde ordentligt, så du får valgt den bedste løsning, på et oplyst grundlag. Det kræver ikke meget af din tid, men kan spare dig mange penge i renteomkostninger.

Som du kan læse her, er det afgørende at du får indhentet flere tilbud, specielt med tanke på de mange lånefirmaer på markedet. Det gør nemlig, at det er mere vanskeligt at identificere den billigste udbyder. Så det kan sagtens kræve at du søger 2-4 forskellige steder, som det står beskrevet i dokumentet.

Rådighedsbeløb – et andet vigtigt aspekt

Rådighedsbeløbet er et andet vigtigt aspekt der skal klarlægges; faktisk før du udfylder en ansøgning. Det kræver at du ved hvordan din privatøkonomi ser ud og hvor mange penge du kan undvære (til den månedlige ydelse), før du kan vælge en passende løbetid.

Før du udfylder en låneansøgning, bør du derfor vide præcis hvor mange penge du har mellem hænderne hver måned. Hvis det beløb fx. er på 3.500 kr. vil du sagtens kunne vælge en månedlig ydelse på fx. 2.000 kr.

Det vigtigste er at den månedlige ydelse ikke overstiger dit rådighedsbeløb. Det må ikke ske.

Du kan relativ enkelt beregne dit rådighedsbeløb her via Jyskebank.dk.

Hvad når jeg søger samlelån?

Ønsker du at søge om samlelån, frem for forbrugslån, vil fremgangsmåden og vores anbefalinger være helt de samme. Det er fortsat en god idé at indhente flere tilbud, for at se hvad bankerne kan tilbyde dig, og så du har et godt udgangspunkt for at finde det billigste samlelån

Den primære forskel er, at du typisk skal angive formålet til at være indfrielse af eksisterende gæld, eller du skal specifikt vælge lånetypen hos udbyderen. Du skal ligeledes være opmærksom på dine nuværende renter, for jo højere de er, desto flere penge kan du spare ved at refinansiere og samle gælden.