Lån til at samle gæld

Har du meget dyr gæld, så kan det være en god mulighed at overveje et lån til at samle din gæld. Et såkaldt samlelån indebærer mange fordele. Du får større økonomisk overblik og muligheden for at spare penge, via lavere omkostninger.

Få et indblik i hvor du kan optage lån til at samle gæld og hvornår det kan være en god idé.

Find et samlelån med lav rente

Brug oversigten til at finde et samlelån med lav rente. Ansøg gratis og uforpligtende.

Fordele ved at samle gælden via et lån

Idéen om at samle sin gæld via et samlelån ligger i, at man i virkeligheden optager et helt nyt, som man så bruger til at afbetale sin gamle gæld. Det er primært noget, som er relevant for dig, der har optaget dyre lån hos en række forskellige udbydere. Det kan for eksempel være at du har 2-4 forskellige dyre smålån.

Samlelån er specielt fordelagtigt hvis du har dyr gæld, med høje renter. Her kan der være mange penge ved at få dem afviklet, og refinansiere til en lavere rente.

Det er ofte sådan, at de hurtige små lån kan være dyre i renter og gebyrer, hvorfor mange danskere ender i en situation med høje kreditomkostninger. Dertil kommer det uoverskuelige ved at skulle betale månedlige afdrag til 2-4 forskellige udbydere – og mulighed på hver deres tidspunkt.

I disse tilfælde kan det være smart at optage et lån for at samle sin gæld. På den måde opnår du nemlig både et større økonomisk overblik, ligesom du kan spare penge ved at komme væk fra de dyre renter og gebyrer.

Samlelån med lav renteSpar penge via lavere renteomkostninger

Dyre smålån, kreditkort og lignende, som måske er optaget som en forhastet beslutning og uden videre overvejelser, kan komme til at koste dig dyrt i form af renteomkostninger. Renten er som regel meget høj sammenlignet med et almindeligt forbrugslån, og derfor betaler du i dyre domme hver måned.

Når du optager et lån for at samle gæld, så bliver din gamle gæld faktisk nedbetalt med det nye lån. Således sidder du altså tilbage med ét samlelån. Her vil du oftest have meget bedre vilkår og en lavere rente. I praksis betyder det, at du i sidste ende kommer til at have betalt færre penge for at låne det samme beløb på grund af de lavere renter og omkostninger.

Udbyderen klarer alt arbejdet med at betale dine øvrige kreditorer og sørger for alt det praktiske, sådan at du blot skal koncentrere dig om at betale af på dit nye lån med lavere rente og bedre vilkår.

Få større økonomisk overblik

Det kan være svært at overskue sin økonomiske situation, hvis man har gæld hos 3-4 forskellige udbydere, og der dermed skal afbetales forskellige beløb til forskellige kreditorer hver eneste måned. Det kan være vanskeligt at gennemskue, hvor meget man egentlig skylder, og hvor meget man har til rådighed hver måned.

Ved at optage et samlelån for at samle gælden reducerer du antallet af kreditorer til én. Det giver dig et meget bedre overblik, fordi du nu kun skal afbetale til én kreditor hver måned, og du vil få meget lettere vil at overskue din privatøkonomi.

Samlelån er det nye sort

Samlelånet er én af de mest populære trends på lånemarkedet i Danmark, hvilket særligt skyldes de mange år med dyre kviklån, som mange danskere har optaget. Det har efterladt mange danskere med dyr gæld og høje renter.

Ved at samle gælden ét sted og få afviklet den dyre gæld, kan du gøre en god gerning for din privatøkonomi.

Der er ingen tvivl om at lånemarkedet går ind i en god fremtid. De nye kreditregler pr. 1. juli 2020 gør op med de dyre kviklån, og i takt med at flere vælger at refinansiere, er det med til at gavne privatøkonomien hos mange. Det et rigtig positiv.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Har du allerede ansøgt om et samlelån, men er blevet afvist? Det sker for nogle og der kan være flere grunde til at du har fået afslag. Det kan være du ikke har opfyldt kravene hos banken. Det kan være alderskravet eller indkomstkravet.

Det kan også være, at du ikke har levet op til deres kreditvurdering og du derfor er blevet afvist. Præcis som hvis du søgte et klassisk forbrugslån online. Det vil være to af de mest hyppige årsager.

Har du prøvet andre udbydere?

Der er flere steder som kan hjælpe dig, så hvis du er blevet afvist, kan du med fordel prøve at ansøge hos andre udbydere.

Alternativt kan du tage en snak med dem omkring afslaget, for at få begrundet hvorfor. Det er altid sundt at vide, hvorfor du ikke kan få et samlelån, så du ved om du kan gøre noget for at forbedre dine chancer.