Finansiering på 10.000

Der kan være mange grunde til, at du står og mangler 10.000 kr. Der er flere online banker som er klar til at hjælpe dig, med et lån på 10.000 kr.. Hvor skal du starte? Hvad skal du vælge?  Få overblikket og sammenlign dine muligheder herunder.

Online lån på 10.000 kr.

Det er altid helt gratis og uforpligtende at søge.

Først og fremmest er det en god idé at sammenligne udbyderne og de forskellige lån. Det kan du nemt gøre via vores oversigt. Se mulighederne og ansøg hos dem du foretrækker.

Det du skal gå efter, er altid den billigste løsning. Det kan være svært at se, hvad der er billigst. Renten er vigtig at holde øje med, da en høj rente betyder at lånet er dyrt. Renten er den procentdel af beløbet, du låner, som du skal betale tilbage ud over pengene – men et lån med en højere rente end et andet, kan stadig være billigere, da der nemlig er forskellige gebyrer og udgifter.

Derfor bør du altid holde øje med ÅOP, der står for Årlige Omkostninger i Procent. Her er både renten, gebyrer og andre udgifter medregnet. Gå altid efter den laveste ÅOP.

Samtidig er det også vigtigt at holde øje med løbetiden, som er den periode, du har til at betale beløbet tilbage igen. Det er vigtig at overholde, og må derfor ikke være for kort, men samtidig må den heller ikke være for lang, da du så betaler renter i længere tid, end du behøver.

Sådan søger du finansiering online

Det er let at søge finansiering online. Når du har fundet et eller flere steder, som kan låne dig 10.000 kr. og som lever op til dine krav og behov, kan du vælge at ansøge flere steder for at indhente tilbud. Det er en nem proces. De fleste udbydere har en formular på deres hjemmeside, som du udfylder. Det er forskelligt, hvor meget du skal oplyse.

Nogle steder vil de gerne se dokumenter, andre steder skal du mere eller mindre blot oplyse dit CPR-nummer. Dit CPR-nummer vil alle udbydere gerne have at vide, da de på den måde tjekker om du er registreret i RKI, som er et register over dårlige betalere. Det er altså personer, der før ikke har tilbagebetalt et lån.

Når du har udfyldt formularen og indsendt den, får du et tilbud på et lån tilbage. Her kan du sammenligne forskellige tilbud og vælge det, der passer bedst på dig. Når du har valgt, skal du godkende købet og underskrive aftalen. Det gør du også nemt via nettet, du bruger nemlig bare dit Nem ID, og derefter skal du bare vente på at de 10.000 kr. står på din konto!

Fordele og ulemper

Der er både fordele og ulemper ved at søge om finansiering på nettet.

Fordelene er, at det er en utrolig let låneproces. Mangler du de 10.000 kr. her og nu, er det en hastesituation, så er det helt klart en fordel, at du kan vælge en låneudbyder på nettet, hvor pengene står på kontoen allerede dagen efter du ansøger om lånet.

Desuden stiller du ikke sikkerhed, når du låner online, hvilket betyder, at du kan bruge pengene på lige netop det, du har lyst til. Det betyder til gengæld samtidig, at lånet online oftest er dyrere, end hvis du tager et traditionelt lån i banken. Det er sandsynligvis den største ulempe.

Ulempen er, at da du ikke stiller sikkerhed for at betale pengene tilbage, vil renten blive højere. Da du ikke viser både budget og rådighedsbeløb beregninger til udbyderen, er der heller ikke nogen sikkerhed for, at din økonomi er nogenlunde stabil. Det er endnu en grund til at online finansiering er lidt dyrere.