Ultimativ guide til et skræddersyet lån

Det kan være svært at bestemme præcis hvor mange penge man bør ansøge om. Det er ikke altid givet hvad man behøver, da der kan stå et beløb på kontoen, komme faste udgifter og meget andet. Så selvom en ny opvaskemaskine koster 6.000 kr. behøver det ikke at være det, du skal låne.

Det kan være svært at bestemme løbetiden, da det kræver et godt kendskab til ens budget og fremtidige økonomi. Løbetiden er afgørende, i og med den påvirker om du skal afdrage med fx. 900 eller 1.5000 kr. om måneden. Det kan med andre ord være svært. Vi har derfor lavet en ultimativ guide til at lave et skræddersyet lån online.

Sådan klarlægger du dit pengebehov

Når du skal klarlægge dit pengebehov, får du anskue din privatøkonomi i en større sammenhæng. Hvordan ser din fremtidige økonomi ud, kommer der snart store regninger? Hvad er dit månedlige budget og hvor mange penge har du på kontoen? Det er svært give et simpelt svar på det korrekte lånebeløb, da det afhænger af den enkelte, men ovenstående spørgsmål og overvejelser er essentielle.

Mange danskere gør det, at de nærmest låner det beløb som produktet eller servicen koster. Det kan være ferien til 10.000 eller badeværelset til 20.000 kr.  Det kan give mening for nogle, men det vil desværre medføre højere omkostninger end nødvendigt. Så hvis du har penge på kontoen eller lidt råderum i økonomien, bør du forsøge at minimere lånebeløbet. Mere om dets indflydelse i næste afsnit.

Lånebeløbets indflydelse

Der er ingen tvivl om det gør en forskel om du fx. låner 10000 eller 20000 kroner. Det vil dels påvirke hvilken rente og åop du får tilbudt, altså hvilke omkostninger du skal afholde over hele perioden. I ganske særlige tilfælde kan det ligeledes påvirke dine muligheder på markedet og hvor mange der ender med at godkende din ansøgning.

Det korte af det lange er, at du bør vælge det mindst mulige pengebeløb, så du begrænser dine samlede udgifter. Ønsker du at læse om de mest normale beløb og få gode råd, kan du se mere om at låne 10000 kr. og låne 20000 kr. på disse sider.

Sådan fastlægger du løbetiden

Det andet ben i vores ultimative guide til et skræddersyet lån, er hvordan du får fastlagt en “rigtig” løbetid. Det der definerer den “rigtige” periode er nemlig din egen privatøkonomi og behov. Hvor mange penge ønsker du at have til rådighed om måneden, til sjov og ballade? Hvor mange penge kan du undvære til månedlige afdrag?

Det bedste rent økonomisk og for at mindske låneomkostningerne, vil være at vælge en kort løbetid. Du må bare aldrig vælge en løbetid der giver en månedlig ydelse, du har problemer med at betale. Det handler om at finde den gyldne middelvej, men hvor du samtidig ikke sætter dig for stramt.

Du kan nok fornemme at ovenstående er svært at overskue eller klarlægge, uden at fast budget. Så hvis du ikke allerede har et budget, bør du helt sikkert bruge lidt tid på at få det lavet. Få nem hjælp til det via Råd Til Penge. Det er et område der afskrækker mange, men det er ikke sværere end som så, og det kan være af stor værdi. Få det gjort for din egen skyld!

Vi håber du er blevet klogere på hvordan du bør gøre og hvilke overvejelser & spørgsmål der er fundamentale, hvis du ønsker et skræddersyet lån.