Finansiering af isolering / efterisolering

Finansiering af isolering og efterisolering

Bygninger står for omkring 40% af energiforbruget. Varmeudgifterne er idag de højeste nogensinde, og tendensen er fortsat stigende. Dette er selvfølgelig et problem i sig selv, men det største problem er, at vi spilder størstedelen af vores dyrt betalte energi som følge af for dårlig isolerering i vores bygninger.

Lån penge til isolering

Når du skal låne penge til efterisolering, har du altid to muligheder. Du kan forhøre dig i banken, eller du kan ansøge på nettet. Her viser Finansieringen.dk dig flere af dine bedste lånemuligheder online.

Søg gratis og uforpligtende.

Isolering har stor indflydelse på din varmeregning og indeklimaet i dit hjem. Der er derfor mange gode grunde til at overveje en efterisolering af huset. Det kan være isolering af gulv, loft, vægge eller dit tag.

Selvom isolering er en fantastisk investering, er det ikke ensbetydende med, at din bank vil låne dig pengene. Det gør låneudbyderne på internettet til et godt alternativ. Flere af dem kan låne dig fra 50.000 til 500.000 kroner og tilmed til en fornuftig rente – hvis altså din privatøkonomi er sund. Det er i høj grad dine egne forhold, der vil bestemme, hvor lave omkostninger du kan opnå.

Det er bare langt nemmere at få godkendt dine ansøgninger om lån til efterisolering af gulve, vægge eller dit loft på internettet.

Efterisolering er en fantastisk investering

I forbindelse med en efterisolering af din bolig er det afgørende som det første at minimere det faktiske energiforbrug mest muligt og nedsætte varmetabet og CO2 udledningen maksimalt.

Beregninger fra Force Technology viser, at en typisk loftisolering med Rockwool på 250mm installeret i et dansk hus på ca. 150m2 sparer sig hjem på under en halv fyringssæson. Samme 250mm løsning sparer hele 503 liter fyringsolie pr. m2 over 50år.

Generelt vil forbedringer i en villa med øget loftisolering og indblæsning i dårligt isolerede hulmure kunne give en årlig besparelse på varmeregningen på op imod 10.000 kr.

Det kan ligeledes være utætte døre og vinduer, som skaber et stort varmeudslip. Det er derfor vigtigt, at du får set på helheden. Der kan også opnås væsentlige besparelser ved at udskifte gamle døre og vinduer i boligen.

Du bør få tjekket husets isoleringsbehov?

Har du en energimærkerapport på dit hus, der er lavet efter 1. september 2006, kan du til en vis grad vurdere om du bør efterisolere eller ej. Rapporten viser nemlig, hvad du kan gøre for at opnå en god besparelse på varmeregningen.

Energimærkningen er dog ikke fyldestgørende i sig selv, da den ikke giver det fulde billede af, om og hvor du bør sætte ind med efterisolering. Det er derfor en god idé selv at tjekke efter, om dit hus er dårligt isoleret eller hyre en fagperson til opgaven.

Der er få tegn på, at huset trænger til en efterisolering. Det kan være nødvendigt, hvis:

  • Din varmeregning er høj.
  • Du lider af gener fra kuldenedfald og træk.
  • Der er vækst af skimmelsvamp på ydervægge og lofter.

Kan du nikke genkendende til flere af ovenstående punkter, kan det være en god idé at få en energirådgiver til at tjekke din isolering samt påpege, hvordan du kan forbedre dine besparelser.