Finansiering af bil

Lån til ny bil

En ny bil kan være en uventet udgift, som det kan være svært at finde plads til budgettet. Heldigvis er der gode muligheder for at låne sig frem til det, du har brug for, når du skal erhverve dig en ny bil.

Søg finansiering af bil online, uanset om du gerne vil købe ny, købe en smart Tesla eller en gammel veteranbil. Mulighederne er mange og du bestemmer hvad pengene bruges på.

Lån penge til ny eller brugt bil

Når du skal låne til et nyt bilkøb, er det en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvilken bil du skal købe, før du låner. For eksempel kan der både være ulemper og fordele ved at købe henholdsvis en ny eller en brugt bil. Vælger du en brugt udgave, kan du spare mange penge, men til gengæld holder en ny udgave længere og kan være billigere på sigt. Derfor bør du altid undersøge markedet først, finde de forskellige muligheder, og derefter ansøge om et lån til enten en ny eller en brugt bil.

Sådan finder du det billigste billån

Det er selvfølgelig ikke kun selve dit køb, der er en udgift, hvis du vælger at låne til købet. At låne er nemlig en udgift i sig selv, da du skal betale både gebyrer og renter, når du betaler tilbage igen. Derfor er det vigtigt at du undersøger dine muligheder for den billigste mulighed for et billån. Måden du gør det på, er ved at sammenligne de forskellige alternativer. Vælger du den første og bedste mulighed, kan du ved et uheld komme til at betale langt mere, end der egentlig er behov for. Når du har undersøgt alle mulighederne, kan du lave nogle uforpligtende ansøgninger for billån, for at indsamle tilbud og derefter vælge den billigste mulighed.

Derudover bør du altid holde øje med ÅOP, der står for Årlige Omkostninger i Procent. Her er både renten og de forskellige udgifter samlet, så du helt enkelt kan se forskel på, hvad der er billigt, og hvad der er dyrt. Gå altid efter den laveste ÅOP, men husk også at overveje andre faktorer, eksempelvis hvor lang tid du har til at betale pengene tilbage igen.

3 muligheder for lån til bil

Når du skal låne til køb af en bil, er der flere forskellige muligheder. I grove træk er der tre forskellige former for udbydere.

  • Banken

Den første mulighed er banken. Det er den traditionelle måde at ansøge om penge på, som du betaler tilbage med en rente, der varierer alt efter, hvordan din økonomi ser ud. Låneprocessen er ofte længere i banken end ved de andre muligheder, men til gengæld er det ofte den billigste løsning.

  • Lånefirmaer

Der findes en lang række forskellige lånefirmaer, som ikke er banker, men kun specialiserer sig på at give dig mulighed for at skaffe finansiering til lige netop det, du har brug for. Oftest blander de sig ikke i, hvad du bruger pengene på og låneprocessen er hurtig og let. Til gengæld er renten oftest højere.

  • Bilforhandleren

En tredje mulighed for at skaffe finansiering til din bil, er ved at gå til bilforhandleren selv. Flere steder tilbyder de, at du kan få din bil med hjem med det samme, og at du så betaler købet i afdrag. Her skal du stadig betale renter, derfor bliver købet dyrere, end hvis du køber den med det samme.

Tags: