Finansiering af computer

Finansiering af computer

For rigtig mange er det helt umuligt at undvære en computer. Studerer du, har du helt sikkert brug for den til at tage noter, skrive opgaver eller bruge computerprogrammer. På arbejdspladsen er computeren også en nødvendighed. Derfor er det forståeligt, hvis du står i lidt af en krise, hvis den gamle pludselig svigter. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du ikke har plads i budgettet til købet, og derfor har brug for hjælp til finansiering.

Lån penge til ny eller brugt computer

Langt de fleste vælger at købe en helt ny computer, når den gamle går i stykker. Ofte er der tilknyttet en del prestige til udvalgte mærker og nye udgaver, der gør, at mange vælger en af de dyrere muligheder. Men det er muligt at få bærbare computere i mange forskellige prisklasser, og er dit budget stramt kan du også vælge at købe en brugt udgave fremfor en ny. Uanset hvad du vælger, kan det være svært at finde plads i budgettet til det.

Hvis det er tilfældet, kan det være en god idé at låne penge til købet. Inden du tager et lån, bør du have gjort det klart for dig selv, hvad du vælger – ny eller brugt. Gør dig selv overvejelser om, hvilket mærke du kunne tænke dig, da det afhænger af kvaliteten, om det er en god idé at købe brugt eller ej. En computer i god kvalitet, kan du med rette finde en brugt udgave af, som den tidligere ejermand har passet godt på. Er det til gengæld en billigere udgave, som kun holder nogle år, kan det være spild af penge at købe en vare, der allerede er godt brugt.

Lån til computer, fjernsyn eller iPad

– Formålet gør ingen forskel på nettet

Der er flere muligheder for at låne til ny elektronik, blandt andet er der en lang række låneudbydere på nettet, som du kan vælge. Det er uanset om det er en ny computer, om du i stedet vil have en iPad eller om det endda er et smart Plasma TV, du skal have købe, så kan du låne på nettet. Selve formålet gør nemlig ingen forskel ved online udbyderne. Der er ingen, der spørger dig, hvad du skal bruge pengene på. Det betyder, at du ikke stiller sikkerhed for lånet, hvor låneudbyderen har en sikkerhed for, at du betaler pengene tilbage igen. Det betyder også, at renten online ofte er lidt højere, end hvis du eksempelvis tager et stort lån i banken. Til gengæld har du helt frie rammer, så snart du har pengene i hånden! Det er også let at låne lige netop det beløb, du har brug for, og hverken mere eller mindre.

Sammenlign computere på EDBpriser

Inden du tager lånet, er derfor en god idé at vide præcist, hvilket beløb du har brug for. Når du har besluttet dig for, om du skal købe brugt eller nyt, og hvilket mærke og hvilken udgave, du har brug for, er du helt sikker på, hvad du har brug for. For at finde ud af, hvilken bærbar computer du skal have, er det en god idé at sammenligne modeller og priser. Det kan du blandt andet gøre på EDBpriser. På hjemmesiden www.edbpriser.dk kan du søge efter forskellige modeller, og så kan du sammenligne priser. Desuden kan du her se, hvor du kan købe udgaven billigst.

Tags: