Finansiering af dæk

Finansiering af dæk

Er det på tide at skifte dæk? Det kan enten være, fordi de er blevet for slidte, eller fordi vi går fra vinter til sommer. Når det er tid, skal der bruges finansiering til købet af de nye dæk – og måske også fælge. Der er selvfølgelig hjælp at hente.

Lån penge til nye dæk

Din bils dæk skal skiftes regelmæssigt. Det er vigtigt at huske og at overholde, da der er regler på området. Der er to slags dæk, du kan skifte i mellem – sommer- og vinterdæk. Det er en selvfølge, hvornår du bruger hvad, og det er vigtigt rent faktisk at skifte, da der er forskel på dækkene. Det vigtigste er, at du husker at have vinterdæk på, når der er sne og frost på vejene. De sørger nemlig for at bilens bremselængde er kortere, end hvis du kører med sommerdæk, og generelt at det bliver sværere at skride på vejen, da vejgrebet er bedre.

Vinterudgaven har nemlig flere lameller end sommerdækket, der til gengæld giver bedre komfort om sommeren. Det er en rigtig god idé at skifte mellem de to, da vinterdækkene hurtigere bliver slidt end sommerdækkene gør, men som til gengæld kan være farlige at køre med, når der er sne udenfor.

Du kan også risikere at skulle skifte, uden det er mellem forskellige typer. Hvis de er slidt ned, skal de skiftes. Der er lovkrav om at mønsteret i gummiet skal være på minimum 1,6 mm., men det er altid en god idé at skifte før. Også hvis de er blevet for gamle, da gummiet ikke kan holde for evigt.

Uanset hvad grunden er, til at du skifter, kan du have brug for at låne penge til udgiften. Er det tilfældet, kan du vælge at tage et lån for at betale dem.

Finansiering af fælge, vinterdæk eller sommerdæk

– Lån til det, du ønsker, på nettet

Vælger du at låne for at få finansieret dine nye bildæk, er det en god idé at låne på nettet. Her kan du også låne, hvis du mangler nye fælge. Det smarte ved at ansøge om penge online, er at du kan bruge pengene på lige netop det, du har lyst til. Samtidig er processen let og lige til. Du skal finde den udbyder, du bedst ser opfylde dine behov. Det er en god idé at sammenligne forskellige steder, for at finde det billigste tilbud. Du skal sørge for at vælge en rente, der er så lav, som det er muligt. Det finder du netop ved at sammenligne.

Når du har gjort det, kan du ansøge via lånefirmaets hjemmeside. Her er der for det meste en formular, du skal udfylde og sende ind. Herefter får du et tilbud, som du skal godkende eller sige nej tak til. Godkender du, skal du underskrive, og det foregår også via nettet. Du bruger dit Nem ID til at underskrive, så det er let og smertefrit, og du kan gøre det hele i løbet af få dage hjemme fra din egen stue.

Tjek FDM’s dæktest og vælg rigtigt

Inden du skaffer finansieringen, kan det være en god idé at være sikker på, hvilket køb du skal gøre dig. Der kan være forskel på pris og på kvalitet afhængigt af, hvilke dæk du vælger. Der er mange forskellige muligeheder, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er et godt valg. Er du i tvivl, kan du tjekke FDM’s dæktest.

FDM, Forenede Danske Motorejere, varetager billisters interesser, og de foretager hvert år et tjek af de forskellige sommer og vinterdæk. Her kan du danne dig et overblik, som sikrer dig, at du får valgt rigtigt. Du kan være sikker på, at FDM danner et troværdigt billede, af de forskellige muligheder og varianter på markedet.

Tags: