Finansiering af husbåd

Lån penge til husbåd

Rigtig mange har på et tidspunkt drømt om at have sin egen husbåd. Måske har du besøgt Amsterdam, set de hyggeligt både, der ligger i kanalerne, måske har du fundet den perfekte bådplads i en dejlig havn. Er det på tide at leve drømmen om din egen husbåd ud? Så skal der finansiering til. 

Lån penge til husbåd

– Ansøgningen er nem og enkel

Har du ikke selv det stående på bankkontoen, som skal til for at købe din nye husbåd, kan du låne pengene. Du kan både søge i din egen bank, eller du kan finde en udbyder på nettet. Her viser dig flere af dine bedste muligheder på lånemarkedet online. Søg gratis og uforpligtende.

Der er både fordele og ulemper ved begge løsninger, men den største fordel ved at ansøge om et lån på nettet, er at ansøgningen både er nem og enkel. Når du låner i banken, er ansøgningsprocessen markant mere kompliceret. Først og fremmest skal du sandsynligvis fysisk ned i filialen. Derudover er det sværere at blive godkendt som låntager, derfor skal du oftest fremlægge en lang række dokumenter, blandt andet skal du fremvise at du har en stabil økonomi, før du kan tage lånet.

Ellers vil banken ikke løbe risikoen at låne dig penge. Du skal i den forbindelse også stille sikkerhed. Det betyder, at banken blander sig i, hvad du bruger pengene på, og har en lille “andel” i dit køb eller noget andet, du ejer, så de er sikre på at kunne få pengene tilbage igen, hvis du ikke selv betaler. Processen er meget anderledes, når du låner fra en online udbyder, den er langt mere simpel.

Sådan foregår låneansøgningen online

Når du ansøger om et lån på nettet, slipper du først og fremmest på at ansøge ansigt til ansigt og at gå til møder i din bank. Låneansøgningen er nemlig online. På firmaets hjemmeside, er der en formular du udfylder, når du har besluttet dig for, hvor meget du gerne vil låne. Den formular udfylder du og sender ind til udbyderen, som typisk svarer tilbage med et endeligt tilbud til dig. Når du indsender din formular, er der flere steder, hvor de ikke beder om at se dokumenter og beviser for din privatøkonomi.

Til gengæld skal du oplyse dit CPR-nummer, og det bruger de blandt andet til at tjekke, om du er registreret i RKI. Ud over dette er det ofte let at blive godkendt til et lån på nettet. Hvis du vælger at godkende det tilbud, låneudbyderen giver dig, skal du underskrive aftalen. Det gøres også online, du underskriver nemlig med dit Nem ID. Derefter skal du bare vente på, at pengene står på din konto. Det er altså en let og enkel ansøgningsproces.

Find din nye husbåd på nettet

Når du har skaffet dig midlerne til at købe din nye husbåd, skal du finde den helt rigtige. Det er en god idé at have gjort overvejelser og måske besluttet dig for, hvilken du skal købe, inden du låner penge til den. På den måde risikerer du ikke at låne et for stort eller lille beløb. Når du skal finde din båd, kan du vælge at gøre det på nettet. Det er en god idé, da det er let at få et overblik over de forskellige muligheder.

Det er en god idé at undersøge, hvad forskellen på de forskellige modeller egentlig er, og at gøre op med dig selv, hvad det er, du søger. Husbåde kan variere meget i pris og type, du kan både finde de helt små, hvor der er plads til en enkelt person, og du kan finde store både, med to etager og plads til en hel familie. Når du skal finde din husbåd, så brug noget tid på at surfe rundt på nettet, og kig forbi de forskellige udbyderes hjemmesider.