Hvad koster et forbrugslån på 170.000?

At låne 170.000 kr.

Forbrugslån – er det et ord du har hørt før, men aldrig rigtig stiftet bekendtskab med, er det en god ide at sætte dig ind i, hvad det indebærer? Mange mennesker har fået ind i hovedet, at et forbrugslån er en pengesluger og et skråplan, som du aldrig skal bevæge dig ud på.

Det er rigtigt at et forbrugslån kan blive en dyr fornøjelse, men hvis du tager de rette forholdsregler, kan det være en brugbar løsning. I følgende artikel vil vi lede dig igennem nogle af de ting du skal huske, hvis du vil låne 170.000 kroner.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er ikke det samme som eksempelvis et huslån. Det skal ikke klargøre, hvad pengene skal bruges til for låneinstituttet. Renten vil oftest også være højere end på et hus- eller billån. Når beløbet er til forbrug, kan du bruge pengene der, hvor du har behov for det.

Det er derfor også vigtigt at have øjnene på omkostningerne, når du kigger efter udbydere og løsninger. Det er ikke ligegyldigt, hvem du vælger at låne 170.000 kr. hos.

Du kan søge lån på 170.000 online hos disse.

Hvad skal jeg kigge efter, inden jeg låner 170.000?

Når du skal lede efter det helt rigtige lån, er den vigtigste faktor renten. Renten bestemmer nemlig, hvor meget du skal betale for at låne det beløb, du har brug for. I dette tilfælde 170.000 kroner.

Dernæst er løbetiden vigtig. Løbetiden er den periode, du skal betale pengene tilbage over. En lav rente og en kort løbetid er optimal. Løbetiden skal dog ikke være kortere, end at du har råd til at betale den månedlige ydelse.

Jo kortere en tilbagebetalingsperiode, jo højere bliver beløbet, du skal betale tilbage nemlig, fordi det bliver delt ud på færre måneder.

Vejledende eksempel

Hvis du skal låne 170.000 kroner, har en rente på 6 procent, en løbetid på 5 år eller 60 måneder og en oprettelsespris på 2.000 kroner, kan regnskabet se således ud:

  • Omkostninger: 29.049,78 kroner
  • Samlet pris: 197.049,78 kroner

Renten hæves med én procent

Vi har brugt en online låneberegner til at regne dette beløb ud. Der findes masser af maskiner rundt omkring på nettet, der gør det nemt for dig at sammenligne forskellige lån. Hvis vi sætter renten op med bare et enkelt procentpoint får du følgende priser:

  • Omkostninger: 33.772,31 kroner
  • Samlet pris: 201.772,31 kroner

Det er altså en forskel i din endelige pris på knap 5.000 kroner, hvilket måske ikke føles som meget i forhold til, hvor meget du skal betale i alt, men det betyder alligevel noget i sidste ende. Det er mere end en månedlig ydelse, der er sparet, og hvem gider betale mere end nødvendigt for en vare?

Om ikke andet viser eksemplet, at det kan betale sig at holde lidt øje med renten. På samme måde havde prisen ændret sig, hvis vi havde fastholdt renten, men forlænget tilbagebetalingsperioden. Derfor er det vigtigt at bruge lidt ekstra tid på at holde overblik over alle parametre. Det betaler sig.