Lånebeløb og løbetid – sådan fastlægger du dem

Lånebeløb og løbetid

Når du skal låne penge er lånebeløbet og løbetiden to af de vigtigste faktorer for, hvor mange omkostninger du kommer til at opleve samlet set. Det er derimod ikke ligegyldigt, hvilke beløb eller periode du fastlægger.

Det er afgørende at du kun låner så lidt du har brug for og så få måneder som muligt, men hvor du vel og mærke kan betale dine afdrag. Få vores bedste råd i denne artikel.

Lån aldrig mere end du behøver

Du bør aldrig låne mere end du behøver. Det gør nemlig en forskel om du gældsætter dig med 10.000 eller 15.000 kroner, specielt når du optager lånet online. Her er renterne nemlig på et niveau, hvor de hurtigt kan medføre væsentlige omkostninger. Find derfor ud af hvad din ferie, nye computer eller køkkenprojekt koster samlet set. Herefter er du klar til at gå målrettet efter dette beløb.

Her har du både mulighed for at kontakte din egen bank eller søge online, hvis beløbet er af mindre størrelse. Eller hvis du ikke gider ventetiden og besværet i banken. Lånetypen har en stor indflydelse på hvor du bør ansøge.

Lån til bolig og bil bør typisk laves i banken, mens penge til forbrug i højere grad bliver optaget online, da det kan gøres hurtig og nemt.

Som det fremgår på Prisas.dk, har du en bred vifte af forskellige lånebeløb, du kan vælge imellem online. Det giver dig mange valgmuligheder som kunde, men ligeledes et ansvar for at vælge det rigtige beløb. Det kræver at du kender din økonomi, hvad du har til rådighed og hvad du så mangler på kontoen.

Lav løbetid, hvor du kan betale dine afdrag

Det næste råd er, at du altid bør være omhyggelig med at fastlægge din løbetid. Når du er i gang med ansøgningen, kan du selv justere både beløbet og perioden – og du vil bemærke at den månedlige ydelse ændrer sig.

Du skal derfor starte med at finde ud af hvad dit rådighedsbeløb er. Uden den viden, kan du jo ikke vide hvor mange penge du har til overs hver måned, som kan anvendes til afdragene.

Det er derfor altid en god idé, både at få lagt et budget og fundet frem til din eller familiens rådighedsbeløb. Er det på fx. 2.500 kroner om måneden, må du endelig ikke vælge en ydelse lig eller over det niveau.

Her kan du med fordel vælge en månedlig ydelse på 1.500 – 2.000 kroner, så der er lidt luft til ekstra omkostninger. Hav denne pointe og tankegang med i overvejelserne, næste gang du skal søge lån online.

Det er i sidste ende sådan du finder den bedste og billigste løsning, ud fra dine behov og privatøkonomi. Hvis du gerne vil have overblik over lånemarkedet på nettet, kan Finansieringen.dk altid hjælpe dig.

Vi håber du er blevet klogere på vigtigheden af både at vælge den rette løbetid og lånebeløb. Det kan have en stor indflydelse på dine samlede omkostninger som kunde.