Online finansiering vs. Banker

Online finansiering vs. banken

Der var engang, hvor det altid var banken, man vendte næsen mod, hvis der skulle lånes penge. I dag ser det helt anderledes ud, og der er mange flere muligheder.

Der er stadig mange, der vælger at gå i banken, men rigtig mange vælger også muligheden online finansiering. Der er både fordele og ulemper ved, og dem kan du læse lidt om her på siden.

Fordele og ulemper ved online finansiering

Først og fremmest er den største fordel ved at låne på nettet, at det er en fleksibel og let ansøgningsproces. Der findes nogle steder, hvor du kan ansøge om finansiering og få svar og penge udbetalt kun få dage efter. Andre steder tager det længere tid, men det er generelt hurtigere, end i banken.

Endnu en fordel er, at der ofte kræver færre dokumenter mv. Ved mindre lånebeløb, kan du nogle gange nøjes med at udfylde dit CPR-nummer, mens du generelt skal medsende seneste årsopgørelse og seneste tre lønsedler, når du udfylder en ansøgning. Det er alt.

Ansøgningsprocessen er fleksibel, da du kan gennemføre den, præcis når det passer dig. Uanset om det er tirsdag morgen eller lørdag aften kl. 22.

Der er tilmed kommet smarte tjenester på markedet, der hjælper dig med at låne penge, ved at sende din ansøgning ud til en lang rækker banker. Det giver dig et godt udgangspunkt for at modtage flere lånetilbud retur og derved kunne vælge det med lavest ÅOP.

Fordele og ulemper ved bankerne

Fordelene og ulemperne ved at låne i banken er i grove træk det modsatte af online finansiering. Hvor processen er enkel på nettet, er den nemlig mere snørklet, når du går ned i din egen bank.

Her kan det være et krav, at du skal stille sikkerhed, og dermed fremvise en lang række dokumenter. Vælger du et forbrugslån i banken er udfordringen også, at du skal overbevise dem om at formålet er godt. De vil gerne vide hvad du ønsker at bruge pengene på. At blive godkendt vil ofte være sværere i banken, end online, men begge muligheder kan med fordel undersøges.

Når du stiller sikkerhed, betyder det i virkeligheden, at banken har en sikkerhed for at få de penge, de låner ud til dig, tilbage igen, hvis du ikke selv betaler tilbage. Den sikkerhed er der ikke ved online finansiering.

I mange år har den største forskel været renten og omkostningerne, men banken og online udbydernes renter er kommet markant tættere på hinanden, de senere år. Du kan derfor ikke længere vide hvem der er billigst, når du skal finde et forbrugslån.

Gør dit forarbejde ordentligt, for selvom der er fordele og ulemper, bør det vigtigste være at finde den billigste løsning, med den laveste ÅOP.